Turkse competitie uitgesteld wegens corruptieschandaal

© EPA

De start van de Turkse voetbalcompetitie wordt met ruim een maand uitgesteld. Reden daarvoor is het onderzoek naar het corruptieschandaal in het Turkse voetbal.

De start van de Turkse voetbalcompetitie wordt met ruim een maand uitgesteld. Reden daarvoor is het onderzoek naar het corruptieschandaal in het Turkse voetbal. De competitie in eerste klasse zal nu op vrijdag 9 september in plaats van vrijdag 5 augustus beginnen, meldt de Turkse voetbalfederatie. De tweedeklassers starten op zaterdag 10 september.

Eerder werd ook de Super Cup tussen kampioen Fenerbahçe en bekerwinnaar Besiktas, die volgende zondag zou plaatsvinden, naar een nog te bepalen latere datum verschoven.

De Turkse rechtbank heeft al 31 mensen, onder wie de voorzitter van Fenerbahçe en de coach en plaatsvervangend voorzitter van Besiktas, aangehouden. Vorig seizoen zouden 19 wedstrijden in eerste en tweede klasse vervalst geweest zijn.

Fenerbahçe werd op de laatste speeldag kampioen. Slechts dankzij een beter doelsaldo eindigde het voor Trabzonspor. Besiktas veroverde de beker met een 4-3 zege tegen Büyüksehir. Wedstrijden van beide teams, onder meer de bekerfinale, worden onderzocht. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier