UEFA vervolgt Liverpool voor incidenten met spelersbus Manchester City

© Belga Image

De UEFA is een disciplinair onderzoek gestart tegen Liverpool vanwege de incidenten voor de heenmatch tegen Manchester City in de kwartfinales van de Champions League, zo meldt de Europese voetbalbond.

De spelersbus van de ploeg van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany werd bij aankomst op Anfield bekogeld door Liverpoolfans met onder andere flesjes.

Bij het incident raakte niemand gewond, maar de bus van ManCity liep wel schade op. Ook in het stadion werden later nog objecten gegooid en vuurwerk afgestoken.

Volgens artikel 16 van het UEFA-strafreglement is de club mee verantwoordelijk voor de orde en veiligheid zowel in als rond het stadion en voor en na de wedstrijd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verontschuldigd

Liverpool heeft zich al verontschuldigd bij de Citizens en nam woensdag in een mededeling op zijn website afstand van de supporters die zich ‘op een totaal onaanvaardbare manier gedroegen’.

De club belooft ook haar volledige medewerking aan de autoriteiten voor het opsporen van de verantwoordelijken.

De zaak komt pas op 31 mei – na de Champions League-finale dus – voor de disciplinaire commissie van de UEFA, zodat eventuele sancties pas volgend seizoen gelden.

Liverpool won de heenmatch op Anfield verrassend met zware 3-0-cijfers en nam dus een stevige optie op kwalificatie voor de halve finales. Manchester City wilde de incidenten niet als excuus inroepen voor de zware nederlaag tegen de Reds.