Unieke Romeinse derby in finale Coppa Italia

© IMAGEGLOBE

Op zondag 26 mei staan stadsgenoten AS Roma en Lazio voor het eerst tegenover elkaar in de finale van de Coppa Italia, gespeeld in het Stadio Olimpico, thuishaven van beide clubs.

AS Roma schakelde het Inter Milaan uit van coach Andrea Stramaccioni, wiens lot nu echt wel bezegeld lijkt. Lazio Roma wipte, eind januari al, competitieleider Juventus uit de beker.

AS Roma-trainer Aurelio Andreazzoli moest met zijn team een krappe 2-1overwinning verdedigen uit de heenmatch. De Nerazurri, geplaagd door een hele lijst blessures, wilden een sober seizoen glans geven met een bekerfinale. Maar het mocht niet zijn voor de club van voorzitter Massimo Moratti. Totti en Co gingen met 2-3 winnen in het Giuseppe Meazzastadion.

De thuisploeg mocht nochtans met een verdiende 1-0-voorsprong de rust in, na een knap doelpunt van Jonathan. De Braziliaanse rechtsback zette halfweg de eerste helft een dubbele één-twee op met eerst Ricky Alvarez en nadien Tommaso Rocchi. Die laatste toverde een briljant hakje uit zijn voeten en plaatste Jonathan voor doel, die de bal overhoeks voorbij doelman Maarten Stekelenburg schoof.

AS Roma liet de kopjes niet hangen. Integendeel, tien minuten ver in de tweede helft maakte ex-Inter-jeugdproduct en international Mattia Destro er 1-1 van. Een kwartier later schoot diezelfde Destro Roma op voorsprong. Na een onoplettendheid in de blauw-zwarte defensie kon de ingevallen Federico Balzaretti de bal voorbrengen en stond Destro moederziel alleen om de 1-2 binnen te tikken.

Alsof het nog niet erg genoeg was voor Inter, deed de Romeinse rechterflankverdediger Vasilios Torosidis er nog een schepje bovenop. De Griek nam een botsende bal prachtig op de slof en liet doelman Handanovic ter plekke. 1-3, en op dat moment moest Inter nog vier keer scoren, met nog een kwartier te gaan.

Veel Intersupporters zagen de onmogelijke opdracht niet zitten en verlieten ontgoocheld het stadion. Ze misten daardoor de aansluitingstreffer van Ricky Alvarez (2-3), maar het bleek niet meer dan een doelpunt voor de statistieken.

Vooraf voorspelde de Italiaanse pers het einde van Inter-coach Stramaccioni bij een bekeruitschakeling tegen Roma. Zelf geloofde hij nog steeds in zijn job. “Een mogelijke uitschakeling zal geen effect hebben op mijn trainerschap bij Inter”, liet hij deze week nog weten aan de Gazetta Dello Sport. Of voorzitter Moratti daar ook zo over denkt, moet blijken.

In de competitie zijn AS Roma en Lazio aan elkaar gewaagd. Met een gelijk aantal punten (51p) staan ze op een vijfde plaats in de Serie A. In de twee onderlinge confrontaties tussen beide stadsrivalen heeft Francesco Totti nog niet kunnen winnen dit seizoen. De 37-jarige gladiator wil straks absoluut zijn derde beker binnenhalen. (ML)

De samenvatting van Inter – AS Roma:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier