Unitedfans bedreigen Rooney: Ga naar City en je sterft

© EPA

Een dertigtal supporters van Manchester United heeft bij de woning van Wayne Rooney geprotesteerd tegen diens beslissing om de club te verlaten.

Een dertigtal supporters van Manchester United heeft donderdagavond bij de villa van Wayne Rooney geprotesteerd tegen diens beslissing om de club te verlaten. Ze droegen spandoeken met daarop de slogan ‘Ga naar City, en je sterft’.

Rooney was op dat moment aanwezig in zijn woning in Prestbury (nabij Manchester), die hij deelt met zijn vrouw Coleen en zijn zoon Kai.

De politie moest ter plaatse komen om de groep uiteen te drijven. Volgens de Britse media ging het om supporters van de ‘Men in Black’, de harde supporterskern van Manchester United. Er werden geen arrestaties verricht.

Sky News meldt dat Manchester United extra beveiliging heeft ingezet rondom de villa van Rooney.

Schokgolf

Rooney bevestigde woensdag dat hij Manchester United wil verlaten, omdat de club “geen garantie kan geven over de onmiddellijke toekomst”. “Ik heb gezegd dat ik geen nieuw contract zal ondertekenen,” liet de 24-jarige sterspeler weten.

De beslissing van Rooney om Manchester United na zes jaar te verlaten veroorzaakte een schokgolf in de Engelse voetbalwereld. De Engelse international heeft bij de club nog een contract tot 2012.

Vooral de geruchten dat Rooney mogelijk naar stadsrivaal Manchester City zou trekken, wekt woede bij de fans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier