Valencia zet coach Marcelino aan de deur

Marcelino © Belga

Na twee seizoenen mag Marcelino uitkijken naar een nieuwe ploeg.

Valencia CF heeft woensdag onverwacht coach Marcelino aan de deur gezet. De 54-jarige Spanjaard was het seizoen in Spanje begonnen met een 4/9 en stond daarmee op een tiende plaats. Drie dagen voor de uitwedstrijd bij kampioen Barcelona mag hij zijn biezen pakken. Marcelino stond sinds mei 2017 aan het roer van Los Ché.

Marcelino loodste Valencia vorig seizoen naar een vierde plaats in La Liga, waardoor de club dit jaar uitkomt in de groepsfase van de Champions League. Chelsea (uit) is de eerste tegenstander op 17 september. Later volgen ook nog duels met Ajax en Lille.

Valencia geeft in een kort persbericht geen verdere uitleg over het ontslag van Marcelino, maar een conflict met de Singaporese eigenaar Peter Lim zou volgens Spaanse media aan de basis van het ontslag liggen. Lim had de voorzitter van Valencia, Anil Murthy, in allerijl naar Signapore geroepen om zijn beslissing mee te delen.

Zijn opvolger is Albert Celades, ex-middenvelder van Barcelona en Real Madrid. Hij landde woensdagnamiddag al in Valencia om de trainingen te leiden en werd tegen de avond voorgesteld. Ook sportief directeur Mateu Alemany lijkt de laan uitgestuurd te zullen worden bij Valencia.