Valse tickets WK circuleren al op zwarte markt: tot 1.200 euro

© Belga

Terwijl veel Belgische fans nog geen ticket hebben voor de Wereldbeker voetbal, zijn er op de zwarte markt al een massa te koop.

Terwijl veel Belgische fans nog geen ticket hebben voor de Wereldbeker, zijn er op de zwarte markt al een massa te koop. Ook in België komen heel wat tickets terecht in een illegaal circuit. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Tik “Belgium-Russia ticket” in, en er poppen tientallen “best offers” op, schrijven de kranten. Al neem je dat “best” beter met een korrel zout. Op eBay ­bijvoorbeeld betaal je al 1.599,99 Amerikaanse dollar voor een ticket (ongeveer 1.160 euro) voor een zitje dat op de officiële markt 175 euro kost. Die tickets zijn vaak opgekocht door professionele fraudeurs, die de zwarte markt organiseren.

Daarnaast bieden reisorganisaties en bedrijven volgens de kranten nu al pakketten aan in het genre van “Tickets + vliegtuig + verblijf = 6.000 euro”. Niet elke reisorganisatie heeft daar echter een licentie voor. De FIFA waarschuwde de ­nationale voetbalfederaties ­vorige week voor de illegale praktijken. De KBVB diende nog geen klacht in bij de FIFA, maar de Voetbalbond raadt wel iedereen af om tickets te kopen via illegale circuits.

Bij de KBVB vrezen ze overigens geen tekort aan tickets voor de wedstrijden die België moet spelen. “Ik vermoed dat elke Belgische fan die een match wil zien, die ook kan zien”, zegt Filip Van Doorslaer, directeur Marketing van de KBVB, in De Standaard en Het Nieuwsblad. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier