Valt titelstrijd in Engeland in beslissende plooi?

Sergio Agüero © Belga Image

Dé kraker van de 25e speeldag in de Premier League is Manchester City – Leicester City. Met een overwinning mogen The Foxes stilaan dromen van de titel, The Citizens kunnen dan weer gedeeld leider worden.

De Engelse voetbalfans maken zich op voor de belangrijke topper tussen de leider en de eerste achtervolger in de Premier League. Hun vorige confrontatie eindigde op een droge 0-0, maar de ploeg van Claudio Ranieri onderging toen wel de wedstrijd.

The Foxes doen het dan weer beter in de topwedstrijden. Zij haalden 4 op 9 in de laatste onderlinge duels tegen eerste achtervolgers Tottenham, Arsenal en Manchester United. De ploeg van Pellegrini kon tegen die ploegen amper één punt pakken.

Agüero vs Vardy

Leicester komt gemotiveerd aan de aftrap, want het won afgelopen dinsdag met 2-0 van Liverpool. Het andere City kon toen niet overtuigen, maar ging wel met de drie punten aan de haal in Sunderland.

Sergio Agüero maakte andermaal het verschil en nu reist de vraag hoe de verdediging van The Foxes deze Argentijnse goalgetter, die al 13 doelpunten maakte dit seizoen, gaat opvangen.

Leicester kan dan weer uitpakken met Jamie Vardy, met 18 rozen de topschutter in de competitie. Deze week gaf hij Simon Mignolet met twee weergaloze doelpunten nog twee keer het nakijken.

Geen Belgen

Belgen komen er niet aan de aftrap. Kevin De Bruyne is nog weken buiten strijd en Vincent Kompany maakte deze week pas zijn wederoptreden op training.

Een kans om Ritchie De Laet te zien spelen is er ook niet. De snelle rechtsachter wordt door Leicester tot het einde van het seizoen aan Middlesbrough uitgeleend, hiermee ruilt hij de koploper van de Premier League in voor de nummer twee van de Championship.

(Xander Crokaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier