Van Basten: ‘Ik zet Finnbogason in rijtje Van Nistelrooy – Huntelaar’

© IMAGEGLOBE

Tegen Roda JC maakte Alfred Finnbogason al zijn negende goal van het nog prille seizoen. De ex-Lokerenspits zit nu al aan 33 goals in 39 wedstrijden voor Heerenveen, zijn trainer Marco van Basten is lyrisch.

Een sluipmoordenaar, de nieuwe Roy Makaay, de aanvaller die bijna iedere doelkans kan omzetten in een goal: die bewoordingen werden onlangs gebruikt in Studio Voetbal door Pierre van Hooijdonk, Ronald Waterreus, Jan Mulder en Roland de Boer om Alfred Finnbogason, de 24-jarige IJslandse spits van Heerenveen, te omschrijven.

De oud-aanvaller van Lokeren OV, die nog twee jaar onder contract ligt in Friesland, kan alvast uitpakken met indrukwekkende cijfergegevens. Finnbogason zit namelijk aan 39 competitieduels en 33 goals. Een ongezien gemiddelde, waardoor vooral de belangstelling vanuit Engeland (Aston Villa, Sunderland, West Ham, Everton), Italië (Lazio) en Duitsland (Werder Bremen) stijgt.

Coach Marco van Basten blijft alvast lyrisch over zijn aanvalsleider. “Ik schaar hem in het rijtje Van Nistelrooy-Huntelaar-Tomasson”, weet hij. “Een fenomeen, met veel inzicht en een neus voor goals.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier