Van de Kehrweg naar Camp Nou: Wagué promoveert naar A-kern Barça

Moussa Wagué.

Moussa Wagué maakt komend seizoen deel uit van de A-kern van de Spaanse landskampioen FC Barcelona, zo maakte de club vrijdag bekend.

Barça plukte Wagué een jaar geleden weg bij Eupen. De rechtervleugelverdediger streek in januari 2017 aan de Kehrweg neer, toen hij overkwam van de Senegalese vleugel van de Aspire Academy. Sinds zijn debuut later die maand kwam hij tot 43 officiële duels en één goal voor Eupen.

Op het WK in Rusland ontpopte hij zich vervolgens tot revelatie bij Senegal en kwam hij op de radar van de Catalaanse grootmacht. In zijn eerste seizoen werd hij bij Barcelona B ondergebracht, waarvoor hij twintig keer in actie kwam. Daarnaast mocht hij in La Liga ook drie keer van het grote werk proeven.

Met succes, want de intussen twintigjarige Senegalees krijgt voor komend seizoen rugnummer zestien – met illustere voorgangers als Sergio Busquets en Xavi Hernández – toegewezen en maakt voltijds deel uit van de A-kern.

Barça kondigt hem zelfs aan als de vierde versterking van het tussenseizoen, na Frenkie de Jong, Neto en Antoine Griezmann. In Nou Camp ligt hij nog tot de zomer van 2023 onder contract.