Van Gaal: ‘Fellaini zal dit seizoen op de negen of tien spelen’

Marouane Fellaini © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Manchester United-coach Louis van Gaal vertelde in aanloop naar de match tegen Club Brugge dat hij Marouane Fellaini dit seizoen als offensieve middenvelder of spits zal gebruiken.

Of de kopbalgoal tijdens zijn korte invalbeurt in heenmatch tegen Club Brugge er voor iets tussen zit, weten we niet, maar feit is Marouane Fellaini de ogen van zijn coach bij Manchester United opende. Op een persconferentie vlak voor de return tegen Club klapte Louis van Gaal uit de biecht over zijn plannen met onze landgenoot. ‘Dit seizoen zal hij meer een negen of tien zijn dan een zes of acht’, aldus de Nederlandse coach.

Op het middenveld zijn de postjes duur geworden na het aantrekken van Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger deze zomer. Boegbeeld Wayne Rooney schoof door het vertrek van Robin van Persie weer een rij vooruit en speelt nu als diepste spits. Niet met onverdeeld succes, want de Engelsman wacht nog steeds op een eerste officieel doelpunt dit seizoen. Toch zegt Van Gaal geen offensieve versterking meer te beogen. Het doorschuiven van Fellaini kadert in die visie.

De Rode Duivel vindt het allemaal prima en reageerde laconiek: ‘Het maakt niet uit waar ik sta, zolang we maar winnen. Op het middenveld is het anders dan als spits, maar ik geniet van elke positie.’

Voor die andere Belg, Adnan Januzaj, betekent dit minder goed nieuws, nu Fellaini – een dure jongen en vaste waarde bij de nationale ploeg – zijn rechtstreekse concurrent wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier