Van Gaal: ‘Wedstrijden met veel druk zijn lastig’

Louis van Gaal © Belga Image

Kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League zou voor Club Brugge een regelrechte stunt zijn, maar Manchester United is toch op zijn hoede.

Na Juan Mata waarschuwt ook manager Louis van Gaal voor de Belgische vicekampioen. ‘Er is heel wat druk, want we willen absoluut de groepsfase bereiken. Dergelijke wedstrijden zijn dan ook lastig. Club is sterk achterin en heeft een gevaarlijke voorlijn. We zullen op ons best moeten zijn tegen een goed team’, zei hij op de persconferentie.

Van Gaal zal met Victor Vazquez een oude bekende tegen het lijf zal lopen. De Nederlander was immers coach bij FC Barcelona toen Vazquez er furore maakte in de jeugdreeksen. ‘Hij is een uitstekende voetballer. Hij is snel en leest het spel goed. Ik hou van zijn manier van spelen.’

Tegen Club Brugge zal Van Gaal niet kunnen rekenen op verdediger Phil Jones, die ziek is. Marouane Fellaini mag dan weer op speelgelegenheid rekenen. Ook Adnan Januzaj staat dicht bij een basisplaats op Old Trafford na zijn treffer van vorige vrijdag tegen Aston Villa. (KVDA)

Lees ook: Start Man United met deze 11 tegen Club Brugge?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier