Van Gaal wil drie WK-toppers naar Manchester United halen

Louis van Gaal © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Als we de Britse pers mogen geloven, dan vraagt Manchester United-manager Louis van Gaal het bestuur om de Duitser Mats Hummels, de Chileen Arturo Vidal en de Argentijn Angel Di Maria naar Old Trafford halen. Drie spelers die een sterk WK achter de rug hebben.

Nu Manchester United lucratieve truitjesdeals heeft gesloten met Adidas en Chevrolet, kan de club van Rode Duivels Maroune Fellaini en Adnan Januzaj gaan shoppen op de transfermarkt. De nieuwe manager Louis van Gaal wil de Duitse wereldkampioen Mats Hummels, de Chileen Arturo Vidal en de Argentijn Angel Di Maria naar Old Trafford halen.

Van Gaal wil drie WK-toppers naar Manchester United halen
© Belga Image

Arturo Vidal

Arturo Vidal ligt nog onder contract bij Juventus en moet naar verluidt tussen de 50 en de 55 miljoen euro kosten.

Patrice Evra wil graag de omgekeerde beweging maken, maar volgens de Britse openbare omroep BBC moet Juventus de 33-jarige Fransman cash betalen en zal hij dus niet betrokken worden in een eventuele deal rond Vidal.

Van Gaal heeft met Luke Shaw, die overkwam van Southampton, overigens al een vervanger voor Evra. Shaw is wel een pak jonger (19) en dus ook minder ervaren.

Van Gaal wil drie WK-toppers naar Manchester United halen
© Belga Image

Mats Hummels

Hummels (25) veroverde met Duitsland de Wereldbeker in Brazilië en wordt beschouwd als een van de beste verdedigers op het toernooi.

Volgens de Sunday Express wil Van Gaal hem graag bij Manchester United. De club zou bereid zijn Borussia Dortmund 25 miljoen euro te bieden.

Ook Marco Reus wordt gelinkt aan een transfer van Dortmund naar Manchester.

Van Gaal wil drie WK-toppers naar Manchester United halen
© Belga Image

Angel Di Maria

Eveneens hoog op het verlanglijstje van Van Gaal staat Angel Di Maria, een van de betere spelers bij verliezend finalist Argentinië op het WK.

Di Maria voetbalt voor Real Madrid, dat intussen de Duitser Toni Kroos aantrok en ook op de Colombiaan James Rodriguez aast. Hij moet Manchester United volgens The Daily Star zo’n slordige 50 miljoen euro kosten. Di Maria wordt ook gelinkt aan de Franse kampioen PSG.

Vertrekken

Manchester United, dat vorig seizoen op een teleurstellende zevende plaats eindigde in de Premier League en dus geen Champions League speelt, trok naast Shaw ook al de Spaanse middenvelder Ander Herrera aan en hoopt nog enkele spelers van de hand te doen.

Onder anderen de Japanner Shinji Kagawa, de Portugees Nani en Rode Duivel Marouane Fellaini zouden mogen vertrekken. Het nieuwe seizoen in de Premier League start op 16 augustus.

Lucratieve deals

De 20-voudige Engelse kampioen sloot eerder deze week een recorddeal met Adidas, dat de plaats in neemt van Nike als kledijsponsor van de Mancunians. Adidas telt vanaf het seizoen 2015-2016 tien jaar lang een recordbedrag van ongeveer 94 miljoen euro per jaar neer.

Daarnaast ondertekende Man U ook een contract met Chevrolet. De Amerikaanse autobouwer zou de komende zeven jaar in totaal 560 miljoen dollar (414 miljoen euro) op tafel leggen om op de shirts van Rooney en co. te prijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier