Van Holsbeeck: “Stoppen? Over twee, drie jaar”

© Belga

In een poll over de positie van de manager, op het supportersforum van de Anderlechtwebsite, schaarde 85 procent zich achter de kreet ‘Herman buiten’. Hij relativeert.

Na de nederlaag tegen Standard liep op het supportersforum van de Anderlechtwebsite een poll over de positie van Herman Van Holsbeeck. Van de ongeveer vierhonderd respondenten schaarde 85 procent zich achter de kreet ‘Herman buiten’. De manager relativeert.

“Ik ben bezig aan mijn achtste seizoen op Anderlecht. Na mijn eerste anderhalf jaar had ik nog drie procent, nog minder dan nu dus,” zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. “Maar ik heb ook eens zeventig procent achter mij gehad. Het heeft allemaal met resultaten te maken.”

“Ik heb geleerd om dan geen kranten meer te lezen omdat ik weet dat mij dat destabiliseert. Je leert jezelf af te schermen van een situatie waarin je toch niks goeds meer kunt doen.”

“Het moeilijkst is het vaak voor je dichtste omgeving. Ik heb een dochter die lesgeeft. De ochtend na de incidenten op Standard kwam een collega haar zeggen dat haar vader was aangevallen. Ze kon bijna geen les meer geven.”

Steun

“Ik probeer een leven te hebben buiten het voetbal. Evenwicht hebben in je privéleven is erg belangrijk. Na Standard heb ik twee dagen thuis gezeten en dan voel je al die adrenaline even wegvloeien. Je blijft ook maar een mens.”

“De kritiek en de agressie van de supporters laten je niet ongevoelig, hoezeer je ook een olifantenvel kweekt. Dan moet je kunnen terugvallen op je mensen. Intern haal ik ze er zo uit die het best functioneren in crisissituaties en me steunen. Het is zoals in de politiek: soms zitten je grootste vijanden in je eigen partij.”

“De enorme kracht van deze directie is dat we samen schouder aan schouder staan. Er kunnen meningsverschillen zijn, maar als we naar buiten komen, is dát de lijn.

Stoppen

“De voorzitter en Philippe Collin hebben mij een zitje aangeboden in de raad van bestuur van de nv. Dat is de grootst denkbare blijk van waardering. Tot het einde van mijn dagen ben ik Roger Vanden Stock en Philippe Collin dankbaar voor de mogelijkheden die ik hier krijg.”

“Ik denk dat ik zal stoppen de dag dat Roger Vanden Stock stopt. Ik ben er 56, hij 68. Roger heeft me altijd gezegd dat hij er rond zijn 70e mee ophoudt. Over twee, drie jaar dus. Dan ben ik hier tien jaar bezig.”

“Ik heb ongelooflijke dingen meegemaakt, maar het is een slopende job. Je hebt er een goede gezondheid voor nodig. Soms zie ik foto’s van mezelf en denk ik: je ziet er moe uit. C’est la vie, dat zijn de keuzes die je maakt.”

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier