Van Marwijk sust ‘ruzie’ bij Nederlanders

© EPA

De Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk heeft maandagavond, na de gewonnen wedstrijd tegen Slovakije (2-1), duidelijk gemaakt dat niets de voorbereiding op de WK-kwartfinale tegen Brazilië mag verstoren. Aanleiding was de woede van aanvaller Van Persie toen die gewisseld werd.

Van Marwijk riep zijn spelers met spoed bijeen toen hij hoorde dat Robin Van Persie zou hebben geroepen dat de trainer niet hem maar Wesley Sneijder had moeten wisselen.

De bondscoach benadrukte dat hij Van Persie zelf niets heeft horen roepen. “Met die vuvuzela’s op de tribune hoor je sowieso niets. Ik heb tijdens de vliegreis van Durban naar Johannesburg eerst met Robin en Wesley gesproken. Daarna heb ik alle spelers bijeen geroepen.”

“Over de inhoud van het gesprek ga ik niets vertellen. Ik kan alleen zeggen dat het probleem is opgelost. Dat is maar goed ook, want er komt een belangrijke wedstrijd aan.”

Van Persie zelf ontkende in een televisie-interview dat hij tegen Van Marwijk zou hebben geroepen dat niet hij maar Sneijder naar de kant moest.

“Ik heb geen namen genoemd. Als mensen dat wel beweren, moeten ze beter liplezen,” reageerde hij.

Van Marwijk is er overigens van overtuigd dat Nederland zich vrijdag ten koste van Brazilië kan plaatsen voor de halve finales. “We beginneniet als favoriet aan die wedstrijd. Misschien is dat ook wel eens lekker.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier