Van Persie in de voetstappen van Messi en Ronaldo

© Reuters

Robin Van Persie haalt samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de hoogste scoringsrendementen van de vijf grootste Europese competities.

Met 30 goals op 25 wedstrijden voert de Portugese superster Cristiano Ronaldo de rendementslijst aan in Europa. Hij scoort 1,20 goals per wedstrijd. Argentijns ‘wunderkind’ Lionel Messi volgt hem op de voet met 28 goals in 24 wedstrijden. Het brengt hem op een gemiddelde van 1,17 goals per wedstrijd.

Het podium wordt vervolledigd door de Rotterdammer Van Persie. Met 25 goals in 27 wedstrijden haalt hij net niet de kaap van één goal per wedstrijd en tikt hij af op 0,93 goals per wedstrijd. Op vier komt Zlatan Ibrahimovic met 0,9 (18/20). Een tweede Nederlander vervolledigt de top vijf, Klaas-Jan Huntelaar met 0,82 (18/22).

Scoringsmachine

“Het is een scoringsmachine, een puntenmachine. Zonder hem (Robin Van Persie red.) zou de Arsenalaristocratie al lang tot middenklasse herleid geweest zijn”, stond er in de Daily Telegraph. Arsenaldoelman Wojciech Szczesny is het daarmee eens: “Op training scoort hij vanuit alle mogelijke posities voor het plezier. Soms is het echt beschamend als het jou overkomt”, zegt de Pool in L’Equipe.

Lappenmand

Onlangs maakte Arsenaltrainer Arsène Wenger zich nog kwaad dat zowel Robin Van Persie als Thomas Vermaelen elk hun volledige vriendschappelijke interland (respectievelijk tegen Engeland en Griekenland) speelden. Begrijpelijk wordt dat pas als je ziet hoeveel spelers er bij de Noord-Londense club in de lappenmand zitten.

In de eerste helft van het duel liep slechts de schaduw van de 28-jarige spits over het gras van Wembley. Met wat last aan de adductoren spaarde hij zich waarschijnlijk voor z’n club en stond tijdens de rust zijn plaats af aan Klaas-Jan Huntelaar. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier