Van Persie verkozen tot beste speler in de Premier League (video)

© IMAGEGLOBE

Robin van Persie is zondagavond door de Engelse associatie van profvoetballers (PFA) uitgeroepen tot speler van het jaar. De 28-jarige Nederlandse aanvaller van Arsenal maakte dit seizoen al 27 competitiedoelpunten.

Het verhaal van Van Percy start in Rotterdam. De kleine Robin Van Persie sluit zich op vierjarige leeftijd al aan bij Excelsior. Tien jaar later stapt de technisch begaafde aanvaller over naar grote broer Feyenoord. Hij doorloopt er de rest van de jeugdreeksen en debuteert op zijn 18e begin februari 2002 in het eerste elftal. Enkele maanden later verovert hij zelfs een basisplek in de UEFA-cupfinale, waarin de Nederlandse club Dortmund klopt met 3-2.

RVP wordt een vaste pion in het elftal van Feyenoord. De volgende twee seizoenen speelt hij 65 competitiewedstrijden, waarin hij slechts 14 keer het doel vindt. De kwieke buitenspelers geniet intussen de interesse van Arsenal en Arsene Wenger in het bijzonder. De overgang naar Engeland, in de zomer van 2004, is snel beklonken en met Van Persie als invaller winnen de Gunners de supercup. Datzelfde seizoen pakt het elftal ook de FA Cup.

Van Persie is vandaag, dankzij zijn belangrijke doelpunten, het belangrijkste element van Arsenal. The Flying Dutchman komt al acht seizoenen voor de club uit. Hij speelde er in die tijd 257 officiële wedstrijden, waarin hij 120 keer de netten deed trillen maar ook 43 assists gaf. De Nederlander speelt in zijn beginperiode vooral als flankaanvaller, maar Wenger posteerde hem dit seizoen op de positie van centrale spits. “Aanvankelijk had ik er niet zoveel vertrouwen in dat ik dat ook kon, maar nu dus wel”, knipoogt van Persie.

Na het vertrek van Cesc Fabregas in 2011, draagt Van Percy de kapiteinsband met stijl. Hij wordt dan ook Captain Vantastic genoemd. Arsenal wil de topschutter kost wat kost langer aan zich binden, maar er zijn veel gegadigden om de Nederlander binnen te halen. Onder andere Barcelona, Manchester City en Chelsea liggen op de loer.

Van Persie is overigens de derde Nederlander die Speler van het Jaar wordt in Engeland. Eerder verkozen de voetballers uit de Premier League al Dennis Bergkamp en Ruud van Nistelrooy. (BP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een overzicht van de doelpunten die Robin van Persie dit seizoen al wist te maken, vind je hier:

En Adidas pakte dit jaar uit met een filmpje waarin Van Persie terugkeert naar daar waar het voor hem allemaal begon: de pleintjes in Rotterdam. Onder meer zijn vader Bob, zijn zoontje Shaqueel en zijn beste kameraad Soufiane Touzani komen aan bod. En passant showt Van Persie nog enkele voetbaltrucjes. De moeite!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier