Vanden Stock bevestigt vertrouwen in Jacobs en Van Holsbeeck

© Belga

“Ook al gaat het verkeerd in de volgende matchen, ze zullen mijn steun behouden,” zei de Anderlechtvoorzitter op een persconferentie.

Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock heeft nog steeds het volste vertrouwen in trainer Ariël Jacobs en zijn staf, in manager Herman Van Holsbeeck en in de spelers van paars-wit.

“En ook al gaat het verkeerd in de volgende matchen, ze zullen mijn steun behouden,” zei Vanden Stock vrijdag op een persconferentie.

Landskampioen Anderlecht kreeg de voorbije maanden enkele zware klappen, met de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League, een 0 op 6 in de groepsfase van de Europa League en de pandoering tegen aartsrivaal Standard (5-1).

Vanden Stock wil de schuld bij niemand leggen. “Wat kan je uiteindelijk doen als Lukaku ten onrechte het kwalificatiepunt tegen Partizan Belgrado geweigerd ziet, als de drie beste spelers een strafschop in de wolken schieten en als Standard gelanceerd wordt door een ongeldig doelpunt van bij het begin van de wedstrijd?”

“Een clubvoorzitter heeft minder macht dan de voetbalgoden,” aldus de Anderlechtvoorzitter.

Landstitel

Vanden Stock zegt nog steeds te geloven in kwalificatie in de Europa League en een 31e landstitel.

“We hebben een punt meer dan vorig jaar na 11 speeldagen. We hadden toen inderdaad geen vijf punten achterstand op Genk zoals nu, maar dat is niet zo erg. Als de spelers hun vertrouwen weer hebben, zullen jullie zien wat een ploeg als de onze kan”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier