Vargas naar Anderlecht: ‘Onderhandelingen verliepen correct’

© Belga

De onderhandelingen over de overstap van Ronald Vargas van Club Brugge naar Anderlecht zijn correct en professioneel verlopen.’ Dat zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Club Brugge beklaagt zich over het gedrag van Vargas.

Met de overgang van Ronald Vargas naar Anderlecht komt een einde aan wat tot nu toe de acute transfersoap was in het Belgische voetbal. ‘Omdat de situatie de voorbije week escaleerde, heeft Club ons zelf gebeld en gevraagd wat we voor Vargas wilden betalen. De voorbije dagen is de zaak dan relatief snelafgehandeld,’ vertelde Herman Van Holsbeeck woensdag in het Constant Vanden Stockstadion.

Eenzijdig

De Venezolaan maakte in april al duidelijk dat hij niet happig was om zijn contract bij Club, dat nog liep tot juni 2012, te verlengen. De entourage van La Perla dreigde zelfs met de wet van 1978, waardoor Vargas voor een beperkt bedrag eenzijdig zijn contract zou opzeggen, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Boussoufa
‘Ongeveer een maand geleden informeerden we bij Club naar hun prijs. Toen was dat met 5 miljoen euro te veel voor ons,’ deed de manager van Paars-wit het relaas van de onderhandelingen. ‘De voorbije week heeft Club ons dan zelf gecontacteerd en gevraagd wat we wilden geven, waarna alles correct en professioneel is afgehandeld. Met Vargas zat Club een beetje in dezelfde positie als wij met Boussoufa, ze wisten dat ze een beslissing moesten nemen.’

“Ronald heeft van bij het begin gezegd dat Anderlecht zijn eerste keuze is. Hij komt niet voor het geld, want dan was hij wel naar Rusland gegaan”, zei Van Holsbeeck.

Ronald Vargas: ‘Blij met respect van Anderlecht’
‘Ik heb inderdaad gepraat met Turkse en Russische ploegen’,
vertelde de Venezolaan zelf, ‘maar Anderlecht toonde de meeste inzet om me binnen te halen en dat vind ik een groot teken van respect. Ik weet dat dit een grote ploeg is en heb altijd gehoopt dat ik hier ooit zou kunnen spelen.’

Roger Vanden Stock: ‘We hebben een vedette beet’
Ook voorzitter Roger Vanden Stock was in zijn nopjes met de
transfer. “Ronald is het type dat Anderlecht nodig had. Vandaag hebben we onze vedette beet, hopelijk kan hij de komende jaren zijn talent bij ons bewijzen.”

De 24-jarige Vargas tekende een contract voor drie jaar bij de
recordkampioen, met optie op nog een vierde jaar. Door een knieblessure zal hij wel zeker het seizoensbegin missen. “Ik ben geopereerd door één van de beste chirurgen van Europa. Er is geen vochtophoping, noch een ontsteking. Ik zit voor op schema en voel me uitstekend”, benadrukte ‘La Perla’.

Ook Molins en waarschijnlijk ook Biglia missen het begin van het seizoen. ‘De start kan moeilijk worden,’ waarschuwde voorzitter Roger Vanden Stock, ‘maar het is een kampioenschap in twee delen, dat hebben we het voorbije seizoen mogen ondervinden.’

Club Brugge: ‘Bedenkelijk gedrag van Vargas’
Het bestuur van Club Brugge reageert dan weer uitermate negatief en stelt zich vragen bij de mentale weerbaarheid van de speler. ‘Ik kan me moeilijk inbeelden dat je dit zelf wil’, antwoordde
algemeen manager Vincent Mannaert op de vraag of de wil van de
speler zelf is ingewilligd. ‘Zijn gedrag de jongste weken was
bedenkelijk. Hij heeft hier 71 wedstrijden in drie seizoenen gespeeld. Daarbij kon hij rekenen op veel sympathie. Hij werd door het bestuur beloond voor zijn inzet’.

Volgens sportief manager Henk Mariman is het niet tolereerbaar dat een speler zich bij het nieuwe Club Brugge boven het team stelt. Zijn collega Sven Vermant beraadt zich al hoe het vrijgekomen budget, naar verluidt zo’n 2,5 miljoen euro, kan worden geïnvesteerd in een bijkomende versterking voor de ploeg. Maar dat hangt af van het uitgaande verkeer. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier