VDS: ‘Ronaldo doet in alle stilte veel aan liefdadigheid’

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Ex-basketballer Tomas Van Den Spiegel, van 2008 tot 2010 actief bij Real Madrid, breekt een lans voor Cristiano Ronaldo.

Van Den Spiegel was eind oktober nog te gast in Madrid, waar hij een Champions Leaguewedstrijd tegen Juventus bekeek en ook een Euroleagueduel van de basketbalploeg van Real. “Ik mag, zoals in mijn spelerscarrière, nog altijd gelijk welke match bijwonen van Real en word nog altijd met veel egards ontvangen”, aldus de Belgische ex-international die afgelopen zomer afscheid nam van de basketbalsport.

In een uitgebreid gesprek met Sport/Voetbalmagazine breekt hij een lans voor Cristiano Ronaldo. De gedoodverfde kandidaat voor de Gouden Bal heeft zijn imago tegen, oordeelt Van Den Spiegel: “Ik erger me enorm aan de vooroordelen. Het is toch niet omdat hij zijn haar goed legt dat hij daarom een slecht persoon is? Integendeel: ik heb een Spaanse vriend wiens zoontje leukemie heeft en voor wie Ronaldo in alle stilte zelf beenmerg gedoneerd heeft. Daar horen we nooit iets over, net als over zijn vele andere liefdadigheidsactiviteiten. Van Pepe trouwens net hetzelfde: bestempeld als een ongenadige beenhouwer, maar geen speler die meer doet voor goede doelen als hij.”

“Helaas is tegenwoordig alles perceptie en zodra je in een hoekje geduwd wordt – in Ronaldo’s geval de tegenpool van ideale schoonzoon Lionel Messi – geraak je daar nooit meer vanaf, zelfs al maak je vijftig goals op een seizoen.”

“Natuurlijk heeft hij daar door zijn vaak negatieve lichaamshouding voor een deel zelf schuld aan, maar na zijn buitenaardse prestaties in de barragematchen tegen Zweden kun je toch niet anders dan respect voor hem hebben? Het viel me op dat Alex Ferguson, toch geen gemakkelijk mens, meteen ‘Ronaldo’ antwoordde toen hem voor zijn afscheid werd gevraagd welke speler hij zou willen terughalen naar Manchester United. Oók wegens diens enorme gedrevenheid en mentaliteit. Veelzeggend, toch?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier