Verbauwhede verzoent zich met Vanhaezebrouck

© Belga

Doelman Glenn Verbauwhede en trainer Hein Vanhaezebrouck werken weer samen bij KV Kortrijk. “We zijn beiden volwassen en professioneel genoeg om wat in het verleden is gebeurd aan de kant te schuiven”, zegt Verbauwhede in Sport/Voetbalmagazine.

Verbauwhede en Vanhaezebrouck werkten eerder al eens samen bij Kortrijk, in het seizoen 2008/09, maar toen liet Vanhaezebrouck Verbauwhede vallen omdat die toenmalige KV Mechelenspits Björn Vleminckx op de kwetsbaarheid van KVK-doelman Peter Mollez gewezen zou hebben.

Kort daarna ontsloeg het bestuur de door Club Brugge voor een jaar ter beschikking gestelde keeper zelfs.

Maar na de competitie vertrok hoofdtrainer Vanhaezebrouck naar Racing Genk, kreeg Mollez geen nieuw contract en bracht Georges Leekens, de opvolger van Vanhaezebrouck, zowaar Verbauwhede mee naar het Guldensporenstadion.

Nu keert dus ook Vanhaezebrouck naar Kortrijk terug, nadat Verbauwhede er voor een jaar bijtekende.

“Twee keer slikken” “Voor mijn vertrek op vakantie was mij gezegd dat hij niet in aanmerking kwam. Dus dat was toch twee keer slikken,” zegt Verbauwhede. “Maar als het bestuur het zo beslist, is het zo en moet je daar mee kunnen omgaan.”

“Ik denk dat we beiden volwassen en professioneel genoeg zijn om wat er in het verleden is gebeurd aan de kant te schuiven om op een gezonde basis te kunnen vertrekken en er voor de club en onszelf een win-winsituatie van te maken.”

“Uiteindelijk kreeg ik hier ook een tweede kans, dus waarom zou ik hém die niet gunnen?!”, aldus Verbauwhede. “Mocht ik echt rancuneus geweest zijn, dan had ik alleen willen bijtekenen onder de voorwaarde dat hij niet de nieuwe trainer zou worden”.

“Bovendien, Hein gaf in de media zelf al aan dat hij veranderd is en dat is ook wat ik na ons gesprek kan concluderen: hij staat nu meer open voor dialoog en voor andere standpunten.”

“De tijd kunnen we niet terugdraaien om gebeurtenissen uit het verleden te veranderen, dus moeten we daar ook geen energie meer in steken. Wat gebeurd is, is gebeurd. We schudden elkaar de hand en willen allebei vooruit.”

(Christian Vandenabeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier