Vercauteren bijna bondscoach van Hongarije

© Belga

Dat zegt Roland Juhàsz, de verdediger van Anderlecht en viceaanvoerder van het Hongaarse nationale team, in Sport/Voetbalmagazine.

Dat zegt Roland Juhàsz, de verdediger van Anderlecht en viceaanvoerder van het Hongaarse nationale team, in Sport/Voetbalmagazine.

RC Genk – Anderlecht is ook een speciale wedstrijd voor coach Frankie Vercauteren, de huidige trainer van RC Genk, die bij paars-wit een heldenstatus opbouwde als speler, jeugdtrainer, assistent-trainer en hoofdtrainer.

In november 2007 werd hij er ontslagen na een tegenvallende start. Ariël Jacobs promoveerde daarbij van assistent tot hoofdtrainer.

De twee zijn tot op vandaag nog steeds not on speaking terms. “Bij Genk weten we allemaal dat het een speciale match is voor Vercauteren”, beaamt Dániel Tözsér in Sport/Voetbalmagazine. “De manier waarop hij bij Anderlecht moest vertrekken was niet zo netjes.”

“Wij zagen vorig seizoen ook dat Jacobs en Vercauteren elkaar geen hand gaven voor of na de wedstrijd, wat wel eigenaardig was, maar als spelers mag je daar niet mee bezig zijn”, gaat Roland Juhász verder.

“Hoewel er nu weer veel over gepraat wordt, moet ik zeggen dat we bij Anderlecht destijds nooit hebben gemerkt dat het niet boterde tussen die twee.”

Hongarije

Kort na zijn ontslag in het Astridpark stond Vercauteren overigens dicht bij een overgang naar de Hongaarse federatie, zo beweert de viceaanvoerder van het Hongaarse nationale team nog.

“Dat was in 2008, uiteindelijk koos men voor Erwin Koeman”, vertelt Juhász. “Ik weet zeker dat er wel degelijk concreet over Vercauteren gepraat werd binnen de federatie.”

(Matthias Stockmans)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier