Vertonghen: ‘Man U is een geoliede machine’

Donderdagavond neemt Jan Vertonghen het met Ajax op tegen Manchester United. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij alvast zelfverzekerd vooruit.

“Het is de eerste maal dat ik tegen Man U speel”, zegt Jan Vertonghen. “Dat zij uit de trommel kwamen bij de loting voor deze fase van de Europa League heeft ons toch geholpen om ons over de ontgoocheling van de uitschakeling in de Champions League te zetten (waarin Ajax op de laatste speelde uitgeschakeld werd door een onwaarschijnlijke 1-7 zege van Lyon op het veld van Dinamo Zagreb, nvdr).”

“Ik kijk er enorm naar uit. Manchester imponeert mij vooral door zijn regelmaat: ze presteren al jaren op topniveau. Wie er ook weggaat, telkens slagen ze erin om weer een sterk elftal op poten te zetten. Er lopen weinig echte sterren – in mijn ogen enkel Rooney en Nani- maar het is een geoliede machine.”

Schrik van die confrontaties heeft Vertonghen niet. Integendeel, hij kikt op zulke topmatchen. De centrale verdediger wil zich altijd en overal meten, zo gaf zijn moeder Ria Vertonghen al eens mee in een eerder interview met Sport/Voetbalmagazine. Jan grijnst: “Dat klopt. In die matchen wil ik mij inderdaad wel eens meten met die grote namen. Zie hoe goed ze dan wel zijn. Ik heb in het verleden al tegen Real en tegen Ibrahimovic bij AC Milan gespeeld… ik denk niet dat ik in die wedstrijden ontgoocheld heb.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier