Vertrek Mboyo geen drama voor KV Kortrijk

© Belga

De transfer van de 23-jarige vleugelspits naar AA Gent deed in Kortrijk veel stof opwaaien. Er werd in de krantencommentaren druk gespeculeerd dat de club in financiële ademnood zou zitten.

De transfer van vleugelspits Ilombe Mboyo (23) naar AA Gent deed in Kortrijk veel stof opwaaien. Er werd in de krantencommentaren druk gespeculeerd dat KV Kortrijk in financiële ademnood zou zitten. “Onzin,” repliceert voorzitter Joseph Allijns.

“Iedere Belgische club die niet afhankelijk is van één mecenas moet nu eenmaal af en toe een speler verkopen om er op de lange termijn beter van te worden.”

“Onze filosofie is de laatste tien jaar steeds dezelfde gebleven: kansen geven aan spelers die zich willen bewijzen, om hen dan met winst door te kunnen verkopen. Denk maar aan Aloys Nong, Xavier Chen, Ernest Nfor, Elimane Coulibaly,…”

“We konden deze opportuniteit gewoon niet laten liggen, in het belang van de club. De perceptie dat we er financieel slecht voorstaan is fout. Vorig seizoen was er inderdaad een tijdelijk liquiditeitsprobleem, maar dit jaar is dat niet meer het geval. Recent hebben we ons personeelsbestand nog uitgebreid en al onze mensen worden correct betaald.”

Rossini
Doordat Ibou Sawaneh enkele dagen eerder uitgeleend werd aan KV Mechelen, blijft voorin echter alleen nog Giuseppe Rossini en de door Club Brugge uitgeleende Stefan Scepovic over. “De spoeling vooraan is redelijk dun,” geeft Allijns toe, “dus het wordt inderdaad een probleem als Rossini iets overkomt.”

“Anderzijds: Ibou speelde sowieso weinig onder Hein Vanhaezebrouck en Mboyo zorgde vooral voor de aanvoer van op de zijkant. Met Mohamed Messoudi, Mario Carevic en ook Mustapha Oussala hebben we zeker mensen die zijn rol kunnen overnemen. Alles valt of staat niet met één speler.”

Beloften
Om aan 22 kernspelers te geraken, een licentievoorwaarde van de Pro League, zal Kortrijk enkele spelers uit de beloftekern een contract geven.

“Daarmee komen we ook tegemoet aan de wens van de supporters om talent uit de jeugd een kans te geven”, besluit Allijns.

(Bregt Vermeulen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier