Verzoening tussen Ronald Vargas en Club Brugge

© Kurt Desplenter/Belga

De Venezolaanse middenvelder Ronald Vargas (24) en Club Brugge zitten terug op één lijn.

Vargas vertrekt vrijdag naar Venezuela waar hij verder zal revalideren van zijn knieblessure. De aanvallende middenvelder heeft nog een contract bij blauw-zwart tot juni 2012. Zowel de speler als de ploeg willen een verlenging maar “een aantal puntjes” verschillen nog.

Een misverstand zou aan de basis liggen van de geprikkelde relatie tussen het management van Ronald Vargas en Club Brugge. Wat het misverstand was, wil geen van de twee partijen zeggen. “Het is uitgepraat”, zegt assistent sportief-manager Sven Vermant. “Club Brugge maakt er alvast geen zaak van en stelt zich verder professioneel op. We hebben duidelijk gemaakt welke intentie we hebben met Ronald. Wij willen samen vooruitgaan.”

Ronald Vargas zegt dat ze elkaar opnieuw verstaan en betreurt wat er is gebeurd. Hij vertrekt voor vier tot vijf weken naar zijn
thuisland om bij zijn familie te zijn. “En het klimaat is daar nog iets beter dan hier”, motiveert hij zijn tijdelijke afwezigheid. Club Brugge stuurt zijn revalidatiecoach mee zodat Vargas thuis verder aan zijn terugkomst kan werken. Wanneer die er komt, is nog onduidelijk.

“De blessure herstelt vlot maar rust is belangrijk om niet te hervallen”, luidt het.

Vargas zal vanuit Venezuela volgen hoe Club Brugge voor een Europees ticket vecht. “Europees voetbal speelt zeker een rol”, zegt de speler als het over zijn contractaanpassing gaat. Club Brugge staat na zes speeldagen vierde in play-off I. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier