Vete tussen Wilmots en Iran nog niet gedaan: voetbalbond wil geen schedvergoeding betalen en trekt naar TAS

© Belga Image

De Iraanse voetbalbond (FFI) zal de het verdicht van de FIFA om een schadevergoeding van zes miljoen euro te betalen aan voormalig bondscoach Marc Wilmots, aanvechten bij het Internationaal Sporttribunaal

‘Het verdict van de FIFA is oneerlijk. Samen met een team van experts zullen we alle mogelijke rechtsmiddelen aanwenden om bij het TAS ons gelijk te krijgen’, verklaarde Massud Soltanifar, de Iraanse Minister van Sport, woensdag aan het plaatselijke persagentschap Isna.

Het oordeel van de FIFA zorgde voor felle kritiek in de Iraanse sportmedia, die zes miljoen euro overdreven vinden voor een half jaar werk. Tijdens die periode trainde Wilmots de Iraanse nationale ploeg tijdens vier kwalificatiewedstrijden, waarvan er twee pijnlijk werden verloren tegen Bahrein en Irak.

De 51-jarige voormalige bondscoach en speler van de Rode Duivels ondertekende in mei 2019 een contract om Iran naar het WK in Qatar te loodsen. In december vorig jaar kwam er echter al een einde aan de samenwerking, volgens Wilmots omdat ‘de Iraanse bond zijn contractuele verplichtingen niet nakwam’.