Vetokele helpt FC Kopenhagen aan zege in Deense topper

© BELGA

Team van Ariël Jacobs haalt het van grootste titelconcurrent.

Ariël Jacobs en FC Kopenhagen mogen stilaan de champagne koud zetten. De Deense meervoudige kampioen won immers een titelduel met 2-3 op het veld van eerste achtervolger Nordsjaelland en bouwde zo na 27 speeldagen zijn bonus verder uit tot tien punten, met nog zes wedstrijden te gaan.

Kopenhagen trok met een magere 2 op 9 op zak naar zijn concurrent, maar kende een droomstart. Sigurdsson bracht de club uit de hoofdstad al na vijf minuten op voorsprong. Nog voor het half uur draaide de thuisploeg de rollen echter volledig om. Ariël Jacobs greep in en wierp ex-Cerclespits Igor Vetokele in de strijd. Die had nog geen vijf minuten nodig om de gelijkmaker tegen de netten te prikken (op het filmpje te zien na 2:44). Tien minuten voor tijd zorgde Cornelius voor de volledig ommekeer, waardoor een eerste Deense titel Jacobs haast niet meer kan ontglippen.

Voor Vetokele was het zijn tweede competitiedoelpunt in elf optredens, maar dan veelal als wisselspeler. Een vervelende blessure hield de 21-jarige Belgische jeugdinternational een tijd aan de kant. Jacobs kan na twee titels bij Anderlecht een derde kampioenschap aan zijn palmares toevoegen. (NN)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier