Vicente del Bosque kan record vestigen

© EFE

Spaanse bondscoach schrijft Fernando Torres nog niet af.

In de oefeninterland tegen Venezuela kan Vicente del Bosque met zijn team de doelpuntenreeks onder Javier Clemente verbreken. De Spanjaarden moeten minimaal twee keer scoren om de reeks te overtreffen.

Op papier een gemakkelijke opdracht, ware het niet dat del Bosque zonder echte nummer 9 zit. Hij liet de met zijn vorm sukkelende Fernando Torres thuis, terwijl David Villa en Alvaro Negredo er niet bij zijn door blessures. Daardoor blijven Fernando Llorente en Roberto Soldado als enige spitsen over in de selectie.

De bondscoach liet zijn team sinds zijn overname in 2008 al 125 keer scoren in 51 wedstrijden. Dat is een doelpunt minder dan Javier Clemente die 62 wedstrijden aan het roer stond in Spanje.

“We zien Duitsland en Nederland als belangrijkste concurrenten voor het EK”, verklaarde del Bosque ondertussen in The Independent. “Ze doen het altijd goed op een eindtoernooi. Ik ben onder de indruk van hun kwalificatie.”

Met de opmerkelijke niet-selectie schrijft de coach Fernando Torres allerminst af. “Het doet pijn om hem te passeren, maar ik wilde fair zijn. Zijn prestaties zijn de laatste tijd een beetje wisselvallig. Er zijn nog veel kansen en tijd voor hem om weer in vorm te komen”, besloot de oud-coach van Real Madrid. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier