Video: alle doelpunten in Dortmund – Malaga en Galatasaray – Real Madrid

© AFP

Borussia Dortmund en Real Madrid hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League voetbal.

Borussia Dortmund en Real Madrid hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League voetbal. Dortmund haalde het in de kwartfinales na een thriller met 3-2 van Malaga. De Borussen dwongen vorige week een scoreloos gelijkspel af uit bij Malaga en moesten dus scoren om de kwalificatie af te dwingen. Malaga kwam echter twee keer op voorsprong via Joaquin en Eliseu, maar na een doelpunt van Lewandowski zetten de Duitsers de scheve situatie in de slotfase helemaal recht via Reus en Felipe Santana.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Real verloor met 3-2 uit bij het Turkse Galatasaray, maar de 3-0 thuiszege uit de heenwedstrijd bleek voldoende voor de Koninklijke. Aan de oevers van de Bosporus opende Cristiano Ronaldo al na acht minuten de score, waarna het liedje helemaal uit was voor de Turken. Na de pauze maakten Eboué, Sneijder en Drogba het nog even spannend, maar Cristiano Ronaldo nam in de toegevoegde tijd met zijn tweede van de avond alle twijfels weg.

Voor CR7 waren het zijn 48e en 49e doelpunt in de Champions League, waardoor hij in de doelschuttersstand aller tijden Andrei Shevchenko voorbijsteekt en op de vijfde plaats postvat, na Raul, Lionel Messi, Ruud Van Nistelrooy en Thierry Henry. (Belga/KVDA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier