Video: het vorige duel tussen België en Amerika

Marouane Fellaini en Clint Dempsey © Belga Image

In hun vorige onderlinge confrontatie klopten de Rode Duivels vorig jaar de Verenigde Staten met 2-4 in Cleveland. Bekijk een samenvatting van die wedstrijd.

België en de Verenigde Staten spelen vanavond voor de zesde keer tegen elkaar. Van de vorige vijf duels wonnen de Rode Duivels er vier. Enkel in het enige WK-duel tussen beide landen, in 1930, trokken de Amerikanen aan het langste eind. De laatste onderlinge confrontatie dateert van 29 mei 2013 toen Kompany en co. op stage waren in de VS. Tijdens een vriendschappelijk duel in Cleveland wonnen de Belgen met 2-4, dankzij doelpunten van Kevin Mirallas, Christian Benteke (2) en Marouane Fellaini. Op Benteke kunnen we dit keer echter niet rekenen, want hij moest geblesseerd afhaken voor de Wereldbeker. De twee tegentreffers kwamen van Geoff Cameron en Clint Dempsey, vanavond mogelijk ook een van de gevaarlijkste Amerikanen. Bekijk hieronder nog eens een samenvatting van die wedstrijd met alle zes doelpunten. (KVDA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier