Video: is dit het geheim van Costa Rica?

Bryan Ruiz kopt de 0-1 voorbij de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon © REUTERS
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De verklaring voor het succes van Bryan Ruiz en co zou wel eens footvolley kunnen zijn…

Costa Rica verbaasde op het WK in Brazilië vriend en vijand door zowel Uruguay (1-3) als Italië (0-1), twee ex-wereldkampioenen, te verslaan en zich te kwalificeren voor de achtste finales. In de zogenaamde Groep des Doods (D), met ook het al uitgeschakelde Engeland, staan de Centraal-Amerikanen na twee speeldagen met het maximum van de punten aan de leiding. Ter vergelijking: acht jaar geleden in Duitsland (in Zuid-Afrika waren ze er niet bij) speelde Costa Rica nog zijn slechtste WK ooit.

De verklaring voor het verrassende succes ligt mogelijk in een opvallende trainingsmethode van bondscoach Jorge Luis Pinto. De Colombiaan, die een diploma lichamelijke opvoeding heeft en sinds 2011 aan het roer van het Costaricaanse elftal staat, laat zijn spelers footvolley spelen, een combinatie van beach volley en voetbal en heel populair in Brazilië. Volgens Pinto is footvolley goed voor het uithoudingsvermogen en fysiek.

Beelden van het partijtje footvolley vóór het duel tegen Italië…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier