Vijftienduizend gratis voetbalschoenen voor nieuwe Duiveltjes

© Belga

Woensdag geeft Paul Van Himst (67) het startschot van een bijzondere actie gericht op het jeugdvoetbal.

Woensdag geeft Paul Van Himst (67) het startschot van een bijzondere actie gericht op het jeugdvoetbal. “Kinderen die voetballen, leren een sportief milieu kennen met normen en waarden. Daardoor krijgen ze meer kansen. Wij gaan ze helpen en ondertussen ons voetbal vooruit helpen”, zo klinkt het veelbelovend, maar ook mysterieus in de uitnodiging van de voorstelling van het project.

“Paul Van Himst wou al een tijdje iets doen rond het jeugdvoetbal in ons land, omdat hij voelt dat er nog veel werk aan de winkel is”, aldus Guido Thiry van Gi.dee, het communicatieburau dat het project mee vormgeeft.

“We willen de jeugd stimuleren om zinvol bezig te zijn. Wie in clubverband voetbalt, ontloopt veel verleidingen van de maatschappij en ontwikkelt zowel fysieke als sociale vaardigheden. Twee professoren van de KU Leuven, Jan Seghers en Bert de Cuyper, onderschrijven ons project.”

De actie waarvan Paul Van Himst het peterschap opneemt, begint alvast met een stunt. Door een samenwerking met het sportmerk Patrick, krijgen alle duiveltjes die zich dit seizoen bij een voetbalclub aansluiten, een eerste paar voetbalschoenen volledig gratis.

“We hebben dat eerst nagevraagd bij de bond”, aldus Thiry, “en het zou gaan om ongeveer 15.000 paar. Een unieke actie om zoveel mogelijk kinderen te stimuleren om zich bij een club aan te sluiten.”

(Bregt Vermeulen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier