Villarreal moet Rossi verkopen

© IMAGEGLOBE

De Italiaanse international Giuseppe Rossi zou voor 14,5 miljoen euro te koop zijn vanwege financiële problemen bij Villarreal. Enkele Engelse clubs toonden al interesse.

De aanvaller herstelt momenteel van een knieblessure die hij opliep in oktober. Villarreal wil de speler verkopen om toch nog iets te verdienen aan de Italiaan.

Een bod van 42 miljoen

Inter werd vaak aan de aanvaller gelinkt de voorbije weken maar er zijn andere kapers op de kust. Tottenham bracht in januari 2011 zelfs een bod uit van 42 miljoen euro dat Villarreal weigerde.

Manager Harry Redknapp is een grote fan van de Italiaanse international die geboren werd in de Verenigde Staten. De coach kan misschien profiteren van de erbarmelijke financiële situatie van de club. El Submarino Amarrillo staat momenteel zeventiende in de Spaanse competitie en vecht tegen de degradatie.

Ex-Manchester United

De speler gaf zelf al aan liever naar Italië te gaan. De spits was tot 2007 eigendom van Manchester United maar flopte daar volledig. Hij scoorde slechts een keer bij de club uit Manchester en toen hij uitgeleend werd aan Newcastle kon hij in elf wedstrijden niet scoren.

Deze slechte ervaring zorgt ervoor dat hij de Engelse competitie wil mijden. Toch is ook Liverpool geïnteresseerd in de international om het scoringsprobleem op te lossen. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier