‘Villas-Boas zal met Chelsea de Champions League winnen’

© EPA

Académica-voorzitter José Eduardo Simoes, die Andre Villas-Boas zijn eerste job als hoofdcoach gaf, steekt zijn bewondering voor de nieuwe manager van Chelsea niet onder stoelen of banken.

Académica-voorzitter José Eduardo Simoes, die Andre Villas-Boas zijn eerste job als hoofdcoach gaf, steekt zijn bewondering voor de nieuwe manager van Chelsea niet onder stoelen of banken. ‘Villas-Boas zal met Chelsea de Champions League winnen’. Na zeven jaar als assistent van José Mourinho bij achtereenvolgens FC Porto, Chelsea en Inter Milaan, kreeg Villas-Boas in 2009 bij het Portugese Académica de Coimbra zijn eerste job als hoofdcoach.

Een jaar later stapte de Portugees over naar FC Porto, waarmee hij afgelopen seizoen de landstitel, de beker en de Europa League won. Deze week volgde de pas 33-jarige Villas-Boas de Italiaan Carlo Ancelotti op als manager van Chelsea.

‘Ik kon al na onze eerste ontmoeting zeggen dat Villas-Boas een geweldige mens is, een natuurlijke leider,’ zei Simoes aan BBC Sport. ‘Hij zal bij Chelsea succesvol zijn en ik zie hem binnen de twee jaar de Premier League en de Champions League winnen’.

‘Villas-Boas heeft talent, is gemakkelijk om mee samen te werken en communiceert goed. Hij weet wat hij wil en hoe hij dat moet bereiken. Hij is een ander soort leider dan Mourinho, maar hij heeft wel dezelfde capaciteiten om zijn spelers te motiveren’. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier