Vincent Kompany: bezorgdheid over nieuwe blessure na wederoptreden

Vincent Kompany © REUTERS

De wederoptredende Vincent Kompany leek met Manchester City in goede doen. Maar hij verliet net voor affluiten de partij nadat hij zich gekwetst had. Hoe erg het is? ‘Afwachten’, zegt zijn coach.

Manchester City won met 2-1 van Swansea in de derde ronde van de League Cup.

De aanvoerder, Vincent Kompany, die terugkeerde na vijf maanden rehabilitatie voor een dijblessure, speelde goed. Hij was bijvoorbeeld betrokken bij de aanval die uitmondde in een openingsgoal van Gael Clichy.

In de extra tijd slaagde Swansea erin tegen de scoren via Gylfi Sigurdsson. Kompany probeerde een tackle, bleef even op het gras zitten en liep daarna naar de spelerstunnel. Hij werd op luttele tijd voor het einde niet vervangen.

Guardiola: afwachten

Volgens de BBC zei coach Pep Guardiola na afloop dat de blessure er niet ernstig uitzag, maar precieze informatie was er op dat moment niet.

Enkele uren later volgde via de Twitteraccount van Manchester City een meer gedetailleerde verklaring van de coach:

“De artsen spreken op dit moment met hem en ze kijken wat er aan de hand is. Hopelijk is het geen groot probleem. We zullen afwachten wat de dokters zeggen. Ik heb nog geen inschatting van mijn medewerkers”.

“We zullen moeten afwachten”.

Guardiola was vol lof over de wedstrijd van zijn kapitein.

“Het was goed. Dat is niet makkelijk na een lange, lange periode zonder te spelen. Verdedigend was hij zo sterk en in het algemeen speelde hij goed”.

Man City boekte de negende thuiszege op rij.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier