Vincent Kompany klaagt racistische gezangen in Moskou aan

© ImageGlobe

Vincent Kompany haalt op Twitter uit naar de racistische gezangen die te horen waren tijdens de Champions League-groepsmatch tussen CSKA Moskou en Manchester City (1-2).

De City-kapitein zat geblesseerd in de tribune, waar hij zag en hoorde hoe het thuispubliek op discriminerende wijze zijn ploegmaat Yaya Touré (ex-Beveren) op de korrel nam.

“Alweer racistische gezangen in Moskou. Er is al genoeg over gezegd! Alle ogen zijn nu gericht op de UEFA, de Russische overheid en CSKA Moskou. Stop racisme”, verscheen meteen na de wedstrijd op de Twitter-feed van de Rode Duivel.

Schande

Tijdens de wedstrijd, die met 1-2 gewonnen werd door City, kreeg middenvelder Yaya Touré racistische gezangen van het Russische thuispubliek te horen. “Ik sprak erover met de scheidsrechter, want ik vond het heel triest om zulke dingen vanuit het publiek te horen”, zei Touré na de wedstrijd aan Sky Sports. “Ik denk dat de UEFA nu een sterk signaal moet geven. We moeten dit kunnen stoppen.”

Ook Manchester City-trainer Manuel Pellegrini was niet te spreken over het gedrag van de thuisfans. “Dit was een schande. Hopelijk worden de juiste maatregelen getroffen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier