Vincent Kompany: ‘Trots op mijn team’

Vincent Kompany zag de Rode Duivels winnen vanuit het hotel © REUTERS

Vincent Kompany was erg fier na de derde zege van de Rode Duivels op dit WK. “Met onze rug tegen de muur, samen, kunnen we diep gaan.”

Dat liet Kompany na de partij weten op Twitter. “Dit is België. Trots op mijn team”, zei hij nog. De Belgen klopten donderdag in Sao Paulo Zuid-Korea met 0-1. Kompany moest de partij tegen Zuid-Korea missen omwille van een blessure.

Na eerder blessureleed aan de lies – opgelopen in de slotfase van het duel tegen Algerije – trainde hij al enkele dagen apart, maar speelde hij toch tegen Rusland. Woensdagavond viel hij echter opnieuw geblesseerd uit. Volgens bondscoach Marc Wilmots had zijn kapitein weer last van zijn lies. De skipper van de Rode Duivels volgde, net al de aan de hamstrings geblesseerde Thomas Vermaelen, de wedstrijd tegen Zuid-Korea vanuit het hotel.

Alderweireld: ‘VS geen makkelijke opdracht’

“We kunnen nog beter dan dit”, verklaarde Toby Alderweireld nadat België zich met een negen op negen voor de achtste finales van het WK plaatste. “Verdedigend zit het allemaal wel goed, maar offensief moeten we laten zien dat we over meer kwaliteit beschikken.”

“De achtste finale tegen de Verenigde Staten wordt geen gemakkelijke opdracht. De Amerikanen hebben een goed team en komen vol vertrouwen uit een moeilijke groep. Het zullen taaie tegenstanders zijn.”

Chadli: ‘Historisch’

“Deze negen op negen is voor België historisch”, wist Nacer Chadli. “Dat we het met tien tegen elf in het slotkwartier afmaken en het resultaat op het bord kunnen houden, bewijst dat we fysiek helemaal top zijn.”

“Dat de rode kaart van Steven Defour net voor de rust viel, was wel een geluk bij een ongeluk. Het gaf de gelegenheid om tijdens de rust tactisch bij te sturen. We gingen in een 4-4-1 spelen en loerden op de counter. Wilmots vroeg om vooral de offensieve omschakeling goed te verzorgen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier