Vincente del Bosque: ‘Trieste dag voor Spanje’

Del Bosque: "We hadden een berg te beklimmen." © REUTERS

“Dit is een trieste dag voor Spanje”, reageerde de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque na de uitschakeling van zijn land door Chili. Doelman Iker Casillas bood dan weer zijn excuses aan bij het Spaanse volk.

“Voor analyses is het nu te vroeg, maar de uitschakeling is verdiend”, gaf del Bosque toe. “Nederland en Chili waren sterker. Tegen Chili hebben we niet zo slecht gespeeld, maar zij kwamen op voorsprong en dat gaf hen vleugels. Wij hadden een berg te beklimmen.”

Over zijn toekomst als bondscoach heeft Del Bosque nog geen beslissing genomen. “Daar is het nu niet het moment voor. Uiteraard heeft zo’n resultaat consequenties. Maar we moeten ons eerst bezinnen over wat er gebeurd is en dan pas aan de toekomst denken. Dat geldt voor het team en ook voor mijn persoonlijke situatie.”

‘We hebben gefaald’

“We willen ons bij de fans en het Spaanse volk excuseren. De spelers zijn hier in de eerste plaats verantwoordelijk voor”, verklaarde kapitein Iker Casillas woensdag na de uitschakeling van Spanje op de Wereldbeker voetbal.

“We wilden er alles aan doen om de hoop van de mensen levend te houden, maar we hebben gefaald. We blijven gekrenkt en gefrustreerd achter.”

“Nu is het tijd om aan de toekomst de denken. We moeten nadenken over wat er gebeurd is. Overhaaste beslissingen moeten we nu niet nemen. Eerst moeten we dit laten bezinken.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier