Voetbalbond beëindigt ook samenwerking met Vital Borkelmans

Vital Borkelmans met Marc Wilmots © Belga

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist de samenwerking met Vital Borkelmans stop te zetten. De 53-jarige Borkelmans was sinds 2012 assistent-bondscoach van de Rode Duivels. Ook Mario Innaurato (physical coach) en Serge Borlée (liaison officer) verlaten de staf van de nationale ploeg.

“Wij bedanken hen voor het geleverde werk en wensen Vital, Mario en Serge veel succes met hun toekomstige projecten”, zo klinkt het in een persbericht van de KBVB. “Over de aanstelling van nieuwe stafleden voor onze Rode Duivels zal later gecommuniceerd worden.”

De KBVB zette op 15 juli de samenwerking met Marc Wilmots in onderling overleg stop, de voormalige bondscoach betaalde het gelag na het voor de Duivels teleurstellend verlopen EURO2016. Nu volgt zijn rechterhand Borkelmans dus zijn voorbeeld.

Roberto Martinez volgde Wilmots begin augustus op. Op zijn eerste persconferentie als oefenmeester van de Rode Duivels liet de Spanjaard verstaan dat hij zich wil laten bijstaan door zijn assistent-trainer Graeme Jones. De voormalige Britse aanvaller werkte eerder al samen met Martinez bij Everton, Wigan en Swansea. “Ik neem mijn assistent-trainer mee, maar wil me daarnaast laten bijstaan door een staf die het Belgische voetbal kent. Daarvoor zal ik me informeren bij Belgische coaches om op korte termijn de best mogelijke staf te creëren”, zei Martinez toen. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier