Volgt Robert Lewandowski ploegmaat Götze?

© AFP

Volgens de makelaar van Dortmundspits Robert Lewandowski staat de Pool dicht bij een overgang naar rivaal Bayern München.

Lewandowski’s zaakwaarnemer Cezary Kucharski beweert zelfs dat er al een persoonlijk akkoord bereikt is met de speler. “Maar de clubs onderling moeten nog overeenkomen. Dat kan nog een tweetal weken in beslag nemen. Ik hoop dat ze zich aan hun woord houden”, verklaarde Kucharski in de Duitse pers.

De 24-jarige aanvaller kwam in de zomer van 2010 voor 4, 8 miljoen euro over van Lech Poznan en speelt sindsdien voor Borussia Dortmund. Daarin maakte hij, in de Bundesliga, maar liefst 54 doelpunten.

“Versterking voor Guardiola” Na de Champions Leaguewinst van afgelopen weekend verklaarde afscheidnemend Bayerntrainer Jupp Heynckens dat “Lewandowski wel eens het team van Guardiola zou kunnen versterken”.

Daarmee zou het, na Mario Götze (37 miljoen euro), de tweede Dortmundsterkhouder zijn die het zwart-gele shirt verruilt voor het rood-witte van FC Hollywood.

Lewandoswki zelf is in volle voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië op 7 juni. “Nadien zal ik opnieuw naar Dortmund gaan. We zien wel wat er verder gebeurt”, liet hij na de verloren finale weten. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier