Voor het eerst sinds 1996 geen Engelse club in kwartfinales Champions League

© AFP

Bayern München heeft de 1-3 die het meenam uit Arsenal met succes verdedigd. Malaga schakelde FC Porto uit.

Bayern München heeft de 1-3 die het meenam uit Arsenal met succes verdedigd. Het verloor de terugwedstrijd op eigen veld met 0-2, maar dat volstond net voor de kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League. Malaga schakelde FC Porto uit. Vrijdag wordt geloot voor de kwartfinales.

Bij Bayern München stond Daniel Van Buyten 90 minuten tussen de lijnen, bij de Gunners moest Thomas Vermaelen vrede nemen met een plaats op de bank.

Snelle goal

Arsenal begon scherp aan de wedstrijd. Al in de derde minuut viel een gekraakt schot van Theo Walcott pardoes voor de linker van Olivier Giroud, die de 0-1 maar moest binnentikken.

Na de pauze was het de thuisploeg die voor de meeste dreiging zorgde, maar Arjen Robben en Toni Kroos kwamen niet tot scoren. Voor Arsenal verzuimden Giroud en Gervinho het om de kansen af te werken. In de 86e minuut maakte Laurent Koscielny het toch nog spannend, maar het volstond uiteindelijk niet.

Defour pakt rood

Steven Defour werd met Porto uit het kampioenenbal geknikkerd door Malaga, tegenstander van Anderlecht in de poules. De Rode Duivel werd in de 49e minuut met rood naar de kant gestuurd.

Porto, dat de heenwedstrijd met 1-0 had gewonnen, verloor met 2-0 in Malaga. De doelpunten kwamen op naam van Isco (43e) en Roque Santa Cruz (77e).

Engeland ontbreektEerder plaatsten Real Madrid, Barcelona, Juventus, Galatasaray, Borussia Dortmund en PSG zich voor de kwartfinales. De loting is vrijdag.

Opvallend is dat voor het eerst sinds 1996 Engeland geen vertegenwoordiger bij de laatste acht heeft. (Belga/KVDA)