Voorzitter AS Monaco bezit eiland Skorpios

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een reportage over AS Monaco, dat dankzij de geldzakken van de Russische voorzitter Dimitri Rybolovlev onder meer Moutinho, Falcao en Ricardo Carvalho kon strikken. Bij wijze van voorsmaakje een klein portret van Rybolovlev.

Dimitri Rybolovlev behoort tot de honderd rijkste mensen op deze aardbol. De Rus is onder meer de bezitter van het duurste penthouse ter wereld. Zijn huis in Monaco, het iconische La Belle Epoque, is veel meer waard dan de aandelen van de voetbalclub die hij verwierf. Rybolovlev telde 231 miljoen euro neer voor het op de rotsen gebouwde optrekje.

Maar dat is lang niet alles. In 2008 nam hij voor honderd miljoen dollar een villa over van vastgoedmagnaat Donald Trump. Het huis in Palm Beach Florida is 7432 vierkante meter groot en bestaat uit onder meer vijftien badkamers, vijftien slaapkamers, een ballroom, een tennisbaan en een dertig meter lang zwembad.

Dit jaar kocht hij in Hawaii voor twintig miljoen dollar het buitenhuis van Hollywoodacteur Will Smith. Voor zijn studerende dochter tikte hij een appartement in hartje New York op de kop voor 88 miljoen dollar. De wat groot uitgevallen studentenkamer blijkt de duurst verkrijgbare woning in Manhattan.

En sinds april bezit Rybolovlev het Griekse eiland Skorpios. Het was een verjaardagscadeautje voor zijn 24-jarige dochter Jekaterina. Met de aankoop was ruim honderd miljoen euro gemoeid. Verder is Rybolovlev voor vijf procent aandeelhouder van de noodlijdende Bank of Cyprus en bezit hij een kunstcollectie met werken van onder anderen Picasso, Van Gogh, Gauguin en Monet. De waarde van de schilderijen wordt geschat op bijna 800 miljoen euro. (SO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier