Voorzitter organisatiecomité EURO 2012: “Polen verwachtte meer van Oekraïne”

© Reuters

Samenwerking met Oekraïne loopt niet zo vlot als UEFA verwacht had.

De voorzitter van het Poolse organisatiecomité is ontgoocheld in medeorganisator van EURO 2012, Oekraïne. “We weten dat Oekraïne zijn best doet maar we hadden meer van hen verwacht. Met de toekenning van het EK vertrouwde de UEFA erop dat beide landen op eenzelfde niveau stonden,” vertelt Wojciech Folejewski. “Jammer genoeg is de realiteit totaal anders.”

“Project loopt stroef” “Als ik kijk naar voorgaande toernooien die georganiseerd werden door twee landen, zoals EURO 2008 in Zwitserland-Oostenrijk en EURO 2000 in België-Nederland, dan verliepen de voorbereidingen zeer vlot. Het Pools-Oekraïens project verliep heel wat stroever,” voegde Felojewski er nog aan toe.

Economische crisis van 2008

Tijdens de voorbereidingen is Oekraïne geconfronteerd geweest met enkele vertragingen inzake de bouw van hotels en stadions en infrastructuurwerken. In 2008 kreeg het land nog zware klappen tijdens de economische crisis. Polen is van veel problemen bespaard gebleven dankzij de steun van de Europese Unie.

“Toch een groot succes” Ondanks enkele problemen tijdens de samenwerking onderstreept Folejewski dat EURO 2012 een enorm succes zal zijn en dat hij niet kan wachten tot het begint. De openingswedstrijd heeft plaats op 8 juni in het Stadion Narodowy/Nationaal stadion in Warschau. In groep A speelt gastland Polen tegen Griekenland, de Europese kampioen van 2004. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier