Voorzitter Zulte Waregem: “Dury hapte te laat toe”

© Belga

Willy Naessens, de voorzitter van Zulte Waregem, is er zeker van dat Francky Dury nu trainer zou zijn van Zulte Waregem als hij geen extra bedenktijd had gevraagd.

Willy Naessens, de voorzitter van Zulte Waregem, is er zeker van dat Francky Dury nu trainer zou zijn van Zulte Waregem als hij geen extra bedenktijd had gevraagd.

Toen Francky Dury een maand geleden ontslagen werd bij AA Gent, wees alles in de richting van een snelle transfer richting Club Brugge. Club besloot echter met Adrie Koster verder te gaan. Kort daarop verwachtte iedereen weer dat Dury de gedoodverfde kandidaat was om Hugo Broos op te volgen bij Zulte Waregem, de club waar hij groot werd en de club ook van zijn goede vriend Willy Naessens. Maar aan de Gaverbeek werd uiteindelijk voor de Bosniër Darije Kalezic gekozen.

De voorzitter van Zulte Waregem beseft dat Dury ontgoocheld is in hem. “Hij heeft me eens gebeld, maar ik heb niet opgenomen omdat ik gaan joggen was”, zegt Willy Naessens deze week in Sport/Voetbalmagazine.

“Later heb ik hem teruggebeld, maar toen nam hij niet op. Hij had ook zijn kandidatuur gesteld bij ons. Op een dag is Patrick (Decuypere, de nieuwe algemeen manager van Zulte Waregem, nvdr) gaan squashen met Francky. Toen is er gepraat. ‘Als je akkoord gaat aan die en die voorwaarde,’ zei Patrick, ‘moet je vanavond tekenen.'”

“Francky vroeg wat extra bedenktijd en op dat moment is Patrick in een andere richting gaan denken. Hapt Francky die dag toe, is hij vandaag weer trainer van Zulte Waregem. Zeker weten.”

“Toen Francky naar mij belde, was Patrick al ver gevorderd met de huidige trainers. Ik vond niet dat ik dat kon terugdraaien. De afspraak die ik namens de raad van bestuur met Patrick had gemaakt, was dat hij een nieuwe trainer zou kiezen. Sindsdien is er geen contact meer geweest tussen Francky en mij. Ik laat hem nu even wat bekomen, ik ga ervan uit dat we straks weer vrienden zijn, als we eens een keer goed gepraat hebben.” (GF/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier