“Waalse Gemeenschap mengt zich in overnamedossier Standard”

© Belga

De Waalse minister van Sport André Antoine vergadert maandag in Luik met Luciano D’Onofrio en enkele privé-investeerders over het overnamedossier van de Luikse voetbalclub.

De Waalse minister van Sport André Antoine (CDH) vergadert maandag in Luik met Luciano D’Onofrio, sterke man van Standard, en enkele privé-investeerders over het overnamedossier van de Luikse voetbalclub.

Volgens Gazet van Antwerpen is het de bedoeling een dossier op te starten om met overheidssubsidies en geld uit de bedrijfswereld het meerderheidsaandeel van Margarita Louis-Dreyfus over te nemen.

Indien er genoeg interesse is van investeerders, hoopt men een bod te kunnen plaatsen dat een alternatief biedt voor dat van Value8. De Nederlandse investeringsgroep biedt naar verluidt 30 miljoen euro voor de aandelen.

Overigens meldt La Dernière Heure maandag dat de Brusselse investeerder Robert Lesman een mondeling bod van 18 miljoen euro zou hebben geplaatst. Lesman was in het verleden al aandeelhouder van de Rouches. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier