Waarom Pedro uiteindelijk Chelsea boven Manchester United verkoos

Pedro Rodriguez © Belga Image

Opmerkelijke plotwending op de internationale transfermarkt. Barcelona-aanvaller Pedro Rodriguez leek op weg naar Manchester United, maar trekt naar Chelsea.

Ernest Macia, die voor Radio Catalunya het reilen en zeilen bij Barcelona volgt, legde aan de Britse omroep BBC uit waarom Pedro toch Chelsea boven Manchester United verkoos. Bovendien was ook Manchester City geïnteresseerd in de 28-jarige Spanjaard. Macia spreekt dan ook van een grote verrassing. ‘In Barcelona dacht iedereen dat Manchester de volgende bestemming van Pedro was,’ luidt het.

‘Pedro is een zeer interessante speler, hij is een winger die ook veel doelpunten maakt,’ zegt Macia. ‘Hij zal zich bij Chelsea heel goed aanpassen naast Cesc Fabregas, die hem vrijdag nog belde (beide spelers kennen elkaar van bij Barcelona, nvdr.). Zij hebben blijkbaar een goede band. Dat is een van de redenen waarom hij voor Chelsea koos.’

‘Een andere reden is dat hij liever naar Londen dan naar Manchester wilde en ook het feit dat José Mourinho aan zijn mouw trok, heeft hem overtuigd.’

Volgens Macia zal Pedro bovendien meteen op een basisplaats kunnen rekenen bij Chelsea, dat met een 2 op 6 niet goed gestart is in de Premier League. ‘Juan Cuadrado doet het niet echt goed en Mourinho is op zoek naar andere opties.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier