Wanneer maakt Anthony Martial de ‘goal van 10 miljoen euro’?

Anthony Martial © Belga Image

Dankzij enkele clausules in zijn contract kan Anthony Martial in de nabije toekomst nog heel wat geld richting Monaco doen vloeien.

In de zomer van 2015 kwam Anthony Martial de rangen van Manchester United versterken. Met zijn transfer was meer dan 40 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan nog aardig oplopen als de aanvaller voldoet aan een aantal opvallende voorwaarden.

Zo moet United bijna 12 miljoen euro neertellen als de ex-Monegask op de shortlist van de Gouden Bal komt te staan. Dat lijkt nog wat voorbarig, de andere clausules zijn echter wel plausibel.

25 caps

Als de 21-jarige Martial voor juni 2019 25 caps verzamelt voor de Franse nationale ploeg, mag Monaco zich aan een extraatje van 10 miljoen euro verwachten.

Met al 15 caps voor Les Bleus achter zijn naam, is dat meer dan waarschijnlijk.

25 goals

De kans is groot dat de club van José Mourinho zeer binnenkort de portefeuille al moet opentrekken.

Een derde schikking stelt namelijk dat er 10 miljoen euro moet worden overgemaakt aan de Fransen als Martial zijn 25e doelpunt voor de Red Devils tegen de netten jaagt. Zijn treffer tegen Watford van afgelopen weekend bracht de teller op 24.

Het doelpunt van 10 miljoen

Die laatste mijlpaal hoopt de spits al te bereiken in de EL-match tegen Saint-Étienne. Martial heeft een verleden bij … Lyon, de aartsvijand van Les Verts.

De Derby du Rhône speelde hij nooit, maar Martial zegt: “De rivaliteit tussen beide clubs is enorm, dat merkte ik toen ik nog bij Lyon speelde. Het zou fantastisch zijn om te scoren tegen hen.’

Dat die goal zijn club 10 miljoen euro zou kosten, daar zal hij vast niet van wakker liggen.

Jonas Van himbeeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier