Wat kan Wales zonder spelverdeler Aaron Ramsey?

Aaron Ramsey © Belga Image

Wales speelt woensdag verrassend de halve finale tegen Portugal, maar kan daarin geen beroep doen op de geelgeschorste spelverdeler Aaron Ramsey. Een serieuze aderlating.

Aaron Ramsey pakte tijdens de match tegen de Rode Duivels een gele kaart na handspel, zijn tweede al dit toernooi. Daardoor moet de Welshman de halve finale tegen Portugal vanuit de tribune volgen. Zonder de Arsenal-middenvelder belooft die match een extra zware dobber te worden voor de troepen van bondscoach Chris Coleman.

Want Wales is extreem afhankelijk van de geblondeerde Ramsey. Met 1 goal en 4 assists heeft de 44-voudig international een belangrijk aandeel in het Welshe succes. Maar Ramsey is dit EK vooral de draaischijf op het middenveld. Niemand in de selectie strooide dit EK met meer succesvolle passes (212) en met zijn oog voor ruimte deed hij de voorbije weken al meerdere verdedigingslinies daveren op hun grondvesten.

Koningskoppel

Bij Wales vormt Ramsey een koningskoppel met sterspeler Gareth Bale. Alsof ze al jaren iedere week met elkaar op het veld staan, vinden de speler van Arsenal en Real Madrid elkaar blindelings op dit EK. Ook voor Bale is de aanwezigheid van Ramsey cruciaal. Afwachten of de aanvaller met een transfersom van honderd miljoen euro ook zonder Ramseys steekballetjes de Portugese verdediging het vuur aan de schenen zal kunnen leggen. En of tegen Portugal de geoliede machine van Wales zonder Ramsey niet plots vierkant zal draaien. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier