Wat kunnen de Gunners tegen Barça?

Messi heeft nog nooit kunnen scoren tegen Petr Cech. © Reuters

Het wordt uitkijken naar Arsenal-Barcelona in de 1/8 finale van de Champions League. De Gunners willen voor het eerst in vijf jaar doorstoten naar de kwartfinale. Zetten de Londenaars het machtige Barça opzij?

Arsène Wenger staat voor een zware opgave, maar gelooft toch in eigen kansen. “Barcelona is duidelijk favoriet. Geen enkele ploeg is perfect, maar Barça benadert de perfectie. Ze hebben de beste spitsen die er zijn, maar ik heb ze uitgebreid bestudeerd. We moeten het juiste evenwicht vinden tussen lef tonen en verdedigen als een blok.”

De Franse trainer gaf op de persconferentie nog een weetje mee: “Messi heeft nog nooit kunnen scoren tegen Petr Cech. Wat mij betreft, mag hij Messi een klein complex bezorgen.”

Sterk Arsenaloffensief

In de Premier League is Arsenal nog steeds in de running voor de titel, dankzij een sterke Olivier Giroud en een herboren Mesut Özil, die dit seizoen al 17 assists gaf.

Vanavond wordt het ook uitkijken naar de flitsende Alexis Sánchez. De Chileen kan met zijn snelheid en individuele acties zijn ex-club in gevaar brengen.

Arsenal moet het wel stellen zonder de geblesseerden Arteta, Cazorla, Rosicky, Wilshere en Gabriel. Luis Enrique heeft beter nieuws uit de ziekenboeg. De Catalanen missen enkel een geschorste Arda Turan en een gekwetste Rafinha.

Oude bekenden

Tien jaar geleden kwamen de twee voetbalmachten elkaar tegen in de finale van de Champions League. Sol Campbell zette Arsenal op droomkoers, maar Barcelona kon met twee doelpunten in het slotkwartier van respectievelijk Samuel Eto’o en Juliano Belletti de prestigieuze cup binnenhalen.

Ook in 2010 en 2011 kwamen ze tegen elkaar uit. Arsenal werd twee keer uitgeschakeld, maar Barça kon telkens niet winnen in het Emirates Stadium.

Xander Crokaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier