WBA hoeft El Ghanassy niet meer

© IMAGEGLOBE

Yassine El Ghanassy werd door AA Gent uitgeleend aan West Bromwich Albion maar kwam daar in de heenronde amper aan de bak. Eind januari werd hij naar SC Heerenveen versast.

Yassine El Ghanassy (22) werd afgelopen zomer door AA Gent uitgeleend aan West Bromwich Albion – het team van Romelu Lukaku – maar kwam daar in de heenronde amper aan de bak. Eind januari werd hij naar SC Heerenveen versast.
Slechts twee invalbeurten en één basisplaats waren de Marokkaanse Belg in Engeland gegund (in de League Cup en de FA Cup). In de Premier League kwam hij niet verder dan vijf selecties in de wedstrijdkern, zonder evenwel van de bank te komen. Voor WBA was het dan ook duidelijk: El Ghanassy werd tijdens de winterstop met een onvoldoende doorgestuurd.

In de lokale krant Birmingham Mail lichtte manager Steve Clarke die beslissing toe. “Onze ploeg begon sterk aan het seizoen en het was voor Yassine heel moeilijk om nog in die basiself te geraken, of zelfs maar tot de wedstrijdkern te behoren. Voor een vertrouwensspeler zoals hij was dat nefast. Daarom leek het ons beter hem te laten vertrekken naar ergens waar hij aan spelen kan toekomen, in plaats van hem tot het einde van het seizoen bij ons te houden,” aldus Clarke. Om er nog fijntjes aan toe te voegen: “Ik vermoed dat we hem hier volgend seizoen ook niet meer zullen terugzien.”

De Britse media vulden de uitlatingen van de WBA-manager aan met de commentaar dat El Ghanassy volgens Clarke vooral bij balverlies niet genoeg meedacht met het team.

Gebrek aan matchritme

Heerenveen, gecoacht door Marco van Basten, bood een uitweg. Sinds 31 januari traint en speelt de flankaanvaller bij de Friese club. In vier wedstrijden mocht El Ghanassy tweemaal invallen en één keer starten. Echt overtuigen kon hij nog niet, want tegen Twente bleef de belofteinternational negentig minuten op de bank en tegen NAC zat hij zelfs niet in de selectie. De speler zelf vraagt geduld: “Ik mis duidelijk matchritme, pas na enkele wedstrijden mag men mij beoordelen.”

Hoe dan ook een pijnlijke ontwikkeling van de carrière van El Ghanassy, die rond deze periode vorig jaar nog volop dweepte met de vermeende interesse van Manchester City en zichzelf het goudhaantje van de Buffalo’s waande. Benieuwd of AA Gent hem straks terug wil… Of wordt hij definitief verkocht? Maar aan wie, en tegen welke prijs? (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier