Wel vrouwen en kinderen bij Ajax – AZ?

© Image Globe

Zowel AZ als de Nederlandse voetbalbond reageert positief op het voorstel van Ajax.

Ajax heeft bij de Nederlandse voetbalbond KNVB een verzoek ingediend om vrouwen en kinderen aanwezig te laten zijn bij het bekerduel tegen AZ. De wedstrijd werd op 22 december gestaakt nadat een Ajax-hooligan AZ-doelman Esteban probeerde aan te vallen en moet van de KNVB op 19 januari worden herspeeld zonder publiek.

Dat meldt elsevier.nl. Zowel AZ als de voetbalbond reageert positief.

De KNVB zegt het een goed idee te vinden om vrouwen en kinderen gratis toe te laten bij het duel, maar vindt dat de Amsterdamse club een aantal voorwaarden moeten verduidelijken. Dan kan de KNVB een definitief besluit nemen.

Turkije

Het idee komt uit Turkije, waar Fenerbahçe een competitiewedstrijd moest herspelen tegen Manisaspor waarbij geen publiek aanwezig mocht zijn. Om voetballen in een leeg stadion te voorkomen, waren toen vrouwen en kinderen tot twaalf jaar welkom.

Daniël Dekker, voorzitter van de Ajax-supportersvereniging, vindt het een mooie gelegenheid voor moeders en kinderen om een wedstrijd te bezoeken. “Aan de andere kant blijven de supporters die zich in december niet misdroegen gedupeerd.”

AZ vindt alles beter dan zonder publiek te moeten spelen. De Alkmaarse club liet woensdag weten dat gedupeerde toeschouwers financieel worden gecompenseerd. (Elsevier/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier